Když pomineme kuchyňský nábytek a velké spotřebiče, tak jedním z nejdůležitějších druhů vybavení každé kuchyně je kuchyňské nádobí. Tedy konkrétně nádobí na vaření – hrnce a pánve. Bez nich by se nedal připravit žádný pokrm. Mají také velký vliv na kvalitu vaření, rychlost a efektivitu, ale dokonce i na design celé místnosti. Jak vybírat hrnce do moderních kuchyní? Existuje pár základních pravidel.
Vsaďte na ověřené značky
V současné době je trh s kuchyňským vybavením a nádobím velmi pestrý. Lze najít stovky různých druhů nádobí od desítek výrobců. Neustále se objevují nové obchodní značky. Rozhodně nelze obecně tvrdit, že nové značky na trhu jsou méně kvalitní. Jen je vždy lepší vybírat nádobí od prodejců, kteří se na trhu pohybují již dlouhodobě, a jejich vysoká kvalita je doložená spokojenými zákazníky.
Kvalita hrnců je důležitá
A jaké parametry při výběru vlastně sledovat? Je jich hned několik. Za prvé je to kvalita materiálu. Hrnce by měly být vyrobeny z nepřilnavého materiálu, na kterém se nebudou pokrmy připalovat. Zároveň musí být materiál snadný na umývání. Velmi důležitá je i tloušťka materiálu. Když hrnec spadne, nesmí prasknout ani se prohnout. Hrnec může být horký, ale jeho úchytky by vždy měly být chladné a měly by se dát vzít holýma rukama (pokud hrnec nevyndáváte zrovna z trouby). Toto jsou základní kritéria pro správný výběr hrnců.
Stále důležitější je i design
Moderní interiéry jsou stále více zaměřené také na elegantní design. I kuchyňské nádobí ovlivňuje eleganci celé místnosti. A nezáleží na tom, zda se jedná o kastrůlky, velké hrnce, tlakové hrnce nebo pánve. Ti nejuznávanější při výrobě kuchyňského vybavení nyní věnují velké úsilí tomu, aby nově vyrobené produkty byly maximálně efektivní a kvalitní, ale zároveň elegantní. Jak vypadají takové kuchyňské produkty, které byly za svou kvalitu dokonce oceněné, se můžete podívat ZDE.